AKTUELLT

AKTUELLT

UTTRYCKSLABBET

www.uttryckslabbet.com

Aktuellt 2003

Aktuellt 2003Skapad av Anette Junebro 27 nov, 2011 15:51:41


3:e året på raken medverkar Uttryckslabbet på Gullmarsgymnasiets Kulturdag. Den 26 november blir det workshops med kroppens poesi, ljus, ljud och bilduttryck som avslutas på scen, medverkande Eva Dal, Sören Larsson, Anna Lindqvist, Karin Mailänder och Per-Uno Petersson.


................................


Uttryckslabbet har fått i uppdrag av Tanum lärcentrum att i samverkan utveckla de estetiska timmarna på gymnasiet. Vi börjar den 7 november, under hösten ska bygglinjen bygga lerhusskulpturer i liten skala med Anette Junebro, till våren blir det rörelse och kroppsligt med Michael Norlind.


............................Lördagen den 1 november kl. 17.00, har ni chans att se Vitlyckehällen på ett helt nytt sätt! Vitlycke museum och Uttryckslabbets Eva Dal genomför tillställningen "Ellen på hällen" där hällristningarna får liv och form genom scener och berättelser ur världsmyterna och genom ett spel med ljus och mörker. Föreställningen sker i en dialog mellan en skådespelare och en arkeolog, i ett samspel mellan konst och vetenskap.


..................................


Uttryckslabbet är inbjudna av Västra Götalandsregionen att medverka i "Scenkonstnärer möter politiker" på Lundsbrunns konferenscenter den 29-30 september.


................................."5 rum utan kök" med Eva Dal och Karin Mailänder turnerar 1 v. den 21-25 oktober i Hedmark fylke, Norge.


...............................Anette Junebro är anställd som scenograf 25/8-13/10Østfold Teaters undomsföreställning "De ville kroppene i de myke sofaene", premiär den 13 okt i Fredrikstad, Norge.


.....................................


Vi har fått ansökta medel beviljade av Framtidens kultur och Västra Götalands regionen för att arbeta med förberedelserna av "Samtal i Uttryckslabbet" den 13 mars 2004.


..............................


"5 rum utan kök" med Eva Dal och Karin Mailänder turnerar 2 v. i augusti i Molde, Norge.


...................................


För tillfället håller vi på att samverka med Vitlycke Museum om bl a ett berättarprojekt, "Ellen på hällen" som är kopplat till hällristningar med arkeologen Anna Brattås och Eva Dal som berättare.


.............................Anette Junebro kommer att assistera och lära sig en teknik och metod att bygga med lera och halm i Berlin under augusti, kan användas som ett rent konstnärsmaterial men också i ett pedagogiskt sammanhang (lekparker, skulpturala byggnader, ugnar etc) tillsammans med barn och/eller vuxna som "Labbet" kommer att erbjuda till skolor och andra intressenter.


........................................Invigning av VM i orientering för veteraner i Halden den 13 juli. Det blir kulning, sång av Kari Ståbi och Sara Kaltenbach tillsammans med aktörerna Eva Dal och Michele Collins i folkloreinspirerade dräkter. Virrpannor av Karin Mailänder och Michael Norlind dansar med lina på stadens väggar och torg. Arrangör för invigningen är Østfold Teater.


..........................


"Labbet" söker medel till ett dansverk som vi fn kallar för Musik, dans, halm och poesi. Dans och koreografi av Carmen Olsson, musik av Harald Svensson, öga, humor och poetisk regi av Sören Larsson och halmscenografi och projektidé av Anette Junebro. Kulturrådet har beviljat 20 000 kr.


  • Kommentarer(0)//aktuellt.uttryckslabbet.com/#post15